Šri Lanka

11 dana, Šri Lanka

već od 990€

Opis destinacije

Vodimo vas na putovanje u egzotičnu zemlju koju zovu biserom Indijskog okeana – Šri Lanku. Nalazi se u Indijskom moru, južno od Indije i bogata je predivnim plažama, neverovatnom prirodom i dugom tradicijom i kulturom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Polasci: 11 dana - 8 noći
17. januar 2022. - 27. januar 2022.
27. januar 2022. - 6. februar 2022.
5. februar 2022. - 15. februar 2022.
18. februar 2022. - 28. februar 2022.
6. mart 2022. - 16. mart 2022
25. mart 2022. - 4. april 2022.
4. april 2022. - 14. april 2022.
11. april 2022. - 21. april 2022.
20. april 2022. - 30. april 2022.
29. april 2022. - 9. maj 2022.

Regularna cena
1.090,00 EUR

First minute
Važi za određeni broj prijava
990,00 EUR

Šta je uključeno
- Povratnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Kolombo – Beograd, u ekonomskoj klasi
- Svi transferi od aerodroma do smeštaja, od smeštaja do aerodroma i između gradova prema planu i programu puta 
- Smeštaj.
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 8 noćenja u guesthouse-u u Hikaduvi

Nije uključeno
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Viza za Šri Lanku (35 USD u dinarskoj protivvrednosti + 600 RSD usluga viziranja)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

Paket fakultativnih izleta u Kendiju.

Cena: 210,00 EUR
Sigirija i Dambula – celodnevni izlet – Posećujemo kompleks hramova u pećinama u Dambuli koje se nalaze na UNESCO-voj listi Svetske baštine. Najveći su i najbolje očuvani hramovi u pećinama na području Šri Lanke. Stene se uzdižu na visinu od 160 metara, a u sebi čuvaju 5 pećina koje su oslikane i čuvaju mnogobrojne statue kako Bude, tako i kraljeva Šri Lanke i hindu bogova. Hramovi u pećinama potiču iz 1. veka pre nove ere. U podnožju stepenica koje vode do pećina, nalazi se Zlatni hram, velika šarena, pomalo kičasta građevina sa ogromnim zlatnim sedećim Budom od čak 30 metara. Hram je, zapravo, budistički muzej u kom se nalaze postavke procesije čitavog Budinog zivota i dosta statua koje pripadaju nacijama okolnih budističkih zemalja. Sama Dambula datira jos iz 1. veka pre nove ere, kada je kralj Vatagama, bežeći od Tamila, našao utočište u ovim pećinama i ostao tu 14 godina. Kada je povratio presto, u znak zahvalnosti počeo je ovde da gradi hramove, koje su nakon njegove smrti nastavili da šire kendijski kraljevi. Nalaze se na visini od 160 metara i do samog vrha ima nešto manje od 1000 stepenika. Na stepenicama srećemo male slatke prodavačice lotosa i ljiljana, čitače dlanova, neumorne prodavce magneta,  ponekog čergara sa kobrama i pitonima i zaljubljene parove. Sigirija je stena čiji bukvalni prevod znači „lavlja stena“, a predstavlja veliki kompleks koji se nalazi na listi Svetske baštine još od 1982. godine. Sigirija, “Lavlja stena” je kamena tvrđava iz V veka sa ostacima starih rezervoara za vodu, prelepim baštama i izuzetnim umetničkim bogatstvom. Nalazi se u središtu ostrva, na velikoj nadmorskoj visini u odnosu na svoje okruženje, te je vidljiva iz skoro svih okolnih mesta udaljenih i po više kilometara. Lavlja usta i prelepe bašte su najposećenije atrakcije na ovom lokalitetu. Na samo 15 kilometara od Dambule, na steni od 200 metara, okružena nepreglednim šumama i crvenom ginom, leži Sigirija, Kasapino utvrđenje, nekadašnja prestonica šrilankanskog carstva. Ceo kompleks datira iz 5. veka, ali se tvrdi da je stena pružala utočiste monasima još od 3. veka pre nove ere. Kasapa je jedan od dvojice sinova kralja Dhatusena, koji je svog oca zarobio, a brata proterao u Indiju i odlucio da sebi sagradi utvrđenje na vrhu ove stene. Kažu da se ceo kompleks gradio samo 7 godina, u 5.veku. Nakon što je pretpeo poraz u sukobu sa svojim bratom, Kasapa je 491. godine izgubio svoje kraljevstvo i zemlja je vraćena monasima. Obilazićemo ceo kompleks sa lokalnim vodičem, i peti se do samog vrha stene. U cenu uključeno: transfer prema odgovarajućem itineraru, vodiča na engleskom jeziku, predstavnika agencije, ulaznice za navedene lokalitete.
Hram Budinog Zuba i Peradenija –Obilazimo najbitnije I najveće svetilište Šri Lanke, hram Budinog zuba, koji se nalazi u centru Kendija na prelepom veštačkom jezeru. Izlet nastavljamo uživanjem u Kraljevskoj Botaničkoj Bašti - Peradeniji, koja je najpoznatija po čuvenoj kolekciji orhideja, kao i po palmama, začinima i lekovitom bilju. Dan za uživanje u zelenilu, najlepšim bojama i energiji Šri Lanke. U cenu uključeno: transfer prema odgovarajućem itineraru, vodiča na engleskom jeziku, predstavnika agencije, ulaznice za navedene lokalitete.
Fabrika čaja, Spice Garden, Pinavela – celodnevni izlet – prvo ćemo se u fabrici čaja upoznati sa procesom proizvodnje crnog i zelenog čaja, konzumirati Cejlonski crni čaj i videti kako zapravo izgledaju plantaže čaja. Nakon toga uputićemo se u vrt začina, gde ćete imati priliku da vidite kako zapravo rastu najrazličitiji začini-vanila, muskatni oraščic, bela sandalovina itd.. Imacete priliku i da čujete za šta se sve mogu koristiti pored ishrane, moći ćete i da pazarite neke od proizvoda, probate neku od masaža itd.. Posle vrta posetićemo azil za slonove Pinawela, gde možete videti kako zapravo žive slonovi u ovom azilu, možete ih hraniti, maziti, kupati i tu ćemo provesti veći deo dana- prvi deo u samom azilu, a drugi deo na reci gde se tradicionalno svaki dan 3 puta dnevno dovode krda slonova na kupanje. U cenu uključeno: transfer prema odgovarajućem itineraru, vodiča na engleskom jeziku, predstavnika agencije, ulaznice za navedene lokalitete.
Guest house (Gesthaus)
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Smeštajni objekat tipičan za područje Azije. Sobe su jednostavne, uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

Guesthouse
Ovo je primer smeštaja koji možete da očekujete. Stvaran smeštaj može biti drugačiji, ali sličan u onome šta pruža.
Smeštajni objekat tipičan za područje Sibira. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta. Let iz Beograda u 15:35h (QR 232) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 22:35 h po lokalnom vremenu. Let za Kolombo u 01:35 h (QR 662).

Dan 2: Dolazak u Hikaduvu.
Dolazak na aerodrom u Kolombu u 02.55h. Dobrodošli na ostrvo ukusa, bivši Cejlon, današnju Šri Lanku, zemlju čaja, dragog kamenja, nasmejanih ljudi, svile... Transfer za Kendi. Oslobađanje od stresa i sakupljanje energije počinje. Noćenje.

Dan 3: Uživanje u zelenoj laguni.
Avanturu počinjemo ranom zorom! Idemo na vožnju katamaranima po zelenoj laguni. Divićete se prirodi ovog mesta. Potom ćemo posetiti čuveni budistički hram koji je dostupan samo sa jezera. Potom odlazimo u rudnik dragog kamena Moonstone, po kome je Šri Lanka nadaleko poznata. Ovaj dragi kamen je moguće naći samo na ovom mestu, tj. ovaj rudnik je jedini prirodni izvor Moonston-a na celom svetu. Kasnije odlazimo na farmu kornjača koja se nalazi u blizini Hikaduve. Susret sa ovim lepim stvorenjima će vas veoma oraspoložiti. U povratku ćemo imati priliku da vidimo ogroman spomenik koji su Japanci podigli na mestu gde je cunami pre par godina prevrnuo voz u kome se nalazilo preko 300 ljudi. Nastavljamo ka čuvenoj Unavatuna plaži, i uživamo u talasima i zlatnom zalasku sunca.Povratak u Hikaduvu. Noćenje.

Dan 4: Dan rezervisan za lokalne delikatese i lokalni voz.
Jutro započinjemo obilaskom riblje pijace,i obilazak lokalnog sela. Gledamo kako to živi lokalno stanovništvo, kakva je njihova svakodnevnica i koji je recept za široke osmehe koji krase ove ljude.. Sedamo u lokalni voz, i vozimo se uz more i palme, smejemo se sa lokalcima- pravimo najbolje fotke! Veče je rezervisano za uživanje u morskim plodovima u lokalnom restoranu. Spremili smo za vas odličnu večeru- degustacija raznih, svežih morskih djakonija uz magični zalazak sunca i hladno lokalno pivo od 8.5 % alkohola. Noćenje

Dan 5:Fakultativni izlet: Pinavela+fabrika čaja+plantaža začina.
Jutarnji odlazak na fakultativni izlet u oblasti Kendija. Prva stanica je fabrika čaja. Ovde ćemo naučiti nešto novo i videti kako izgleda proizvodnja najpoznatijeg napitka na svetu, zatim ćemo imati priliku da degustiramo čaj i pogledati biljke koje se spremaju za dalju industrijsku obradu. Nakon toga, idemo u Pinavelu, rezervat za slonove gde ćete uživati u druženju sa ovim prepametnim životinjama. Posetioci ovog sela u većini slučajeva imaju priliku da ih nahrane i pogledaju kako se slonovi kupaju u obližnjoj reci. U povratku ćemo imati priliku da obiđemo „Spice Garden“ (možda ste se pitali kako izgleda drvo vanile, cimeta, karanfilića, kakaa, ananasa, kafe... ) i pogledamo plantaže čaja čime završavamo ovaj izlet. Slobodno vreme po povratku u Kendi. Noćenje.

Dan 6: Fakultativni izlet Sigirija i Dambula.
Jutarnji polazak autobusom na faklutativni izlet za Dambulu, kompleks od pet hramova u pećinama gde ćemo imati priliku da vidimo i čuveni Zlatni hram. Potom se upućujemo u Sigiriju (lavlju stenu), kamenu trvđavu sa prelepim kulturnim nasleđem iz antičkog perioda koja je pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Kendi. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 7:Fakultativni izlet Hram Budinog zuba i botanička bašta Peradenija.
Nakon budjenja, i druženja sa majmunima na terasi hotela uz doručak, idemo u obilazak Hrama Budinog zuba, najvećeg svetilišta Šri Lanke. Nakon toga,idemo u kraljevsku botaničku baštu Peradenija. Prelepa, nepregladna prostranstva neverovatne prirode- banjan drvece, kraljevske palme, vrt orhideja, viseći mostovi, zalutali varani i jos mnogo toga. Transfer do Ikaduve. Noćenje.

Dan 8: Gol i Mirisa.
Dan rezervisan za obliazak južne i jugozapadne obale. Prva stanica nam je grad Gol (Galle), koji krasi holandska arhitektura i pregršt malih umetničkih galerija i mirnih kafea. Iz Gola nastavljamo prema Mirisi, plaži koja važi za jednu od najlepših na Šri Lanki. Više puta je bila na listi najlepših plaža sveta! Usput ćemo posetiti zaštitni znak Šri Lanke- ribari u selu Veligama, koji pecaju sedeći na štapovima na sred mora! Večernji povratak u Hikaduvu. Noćenje.

Dan 9: Hiriketija i Tangale plaža.
Dan za uživanje! Vodimo vas na skrivene plaže Šri Lanke! Prva stanica nam je Hiriketija plaža- kuliramo u fanki beach baru Dots. Hladni kokteli, cedjeno voće, zdrava hrana, punimo baterije. Sledeća stanica je plaža Tangale. Nepregledni zidovi palmi, zlatni pesak, prelivanje najluđih boja uz zalazak sunca. Sloboda i mi. . Noćenje.

Dan 10: Napuštanje smeštaja i Panoramsko razgledanje Kolomba pre ukrcavanja na avion.
Napuštamo smeštaj u prepodnevim satima. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Kolombo. Opraštamo se od ovog rajskog ostrva jednim panormaskim razgledanjem Kolomba. Užurbana azijska metropola, betonska džungla koja nikada ne spava. Ludilo na ulici, rikše jure kao u igrici, pijace na sve strane, veliki oblakoderi i nepregledni parkovi.. Transfer do aerodroma. 

Dan 11: Povratak i kraj putovanja.
Let iz Kolomba za Dohu u 02.45h (QR 669). Dolazak u Dohu u 05.30h. Let za Beograd u 07.00h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.40 h. Planiramo našu narednu avanturu. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 200 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 3 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Egipat

Provedite odmor na Crvenom moru