Ohrid i Tirana

Ohrid i Tirana, Albanija / Makedonija

već od 179€

Opis destinacije

Mogu li reči opisati miris i ukus leta? Svakako da ne, zato za vreme najlepšeg godišnjeg doba, odlazimo tamo gde je priroda bila najdarovitija, a ljudska ruka kroz istoriju začinila ovu lepotu i stvorila pravo remek-delo, Ohrid! Letu se radujemo upravo ovde, na najlepšem biseru Balkana. Put nas vodi i ka još uvek nedovoljno istraženoj zemlji, da među prvima upoznamo ovu mediteransku lepoticu. Albanija - zemlja kontrasta i slatkiša! Razbijamo sve predrasude i uživamo u putovanju na naš način!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cena: 
209 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
179 EUR po osobi

Polasci:
07. avgust 2021.

Trajanje: 
7 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
2 noćenja u hotelu VILA E ARTE *** ili sličnom u Tirani 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
4 noćenja u hotelu CITY INN *** ili sličnom u Ohridu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
Obilasci prema programu putovanja
Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 
U cenu NIJE UKLJUČENO:
Fakultativni izleti
Međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid - 19
Individualni troškovi putnika
* Međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za Covid - 19 iznosi oko 1400 RSD za celo putovanje.

FAKULTATIVNI IZLETI:
1. Putem Skenderbega (Kroja, Skadar i Lješ) sa uključenom ulaznicom za Rozafa tvrđavu u Skadru  - 30 EUR 
2. Odlazak u Drač - 20 EUR
3. Odlazak na Biljanine izvore, u Sveti Naum i na plažu Ljubanište - 20 EUR
4. Odlazak u Muzej Zaliv kostiju sa uključenom ulaznicom i na plažu Gradište - 10 EUR 
* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

VAŽNO:
Za ovo putovanje nisu potrebne potvrde o vakcinaciji, negativni PCR testovi i nema karantina.
Za prelazak administativnih linija sa Kosovom i Metohijom neophodna je lična karta za punoletne osobe.
Za prelazak administativnih linija sa Kosovom i Metohijom neophodan je izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom za maloletna lica.
Ukoliko uplaćujete međunarodno putno osiguranje, neophodno je da ponesete pasoš ukoliko na putovanju aktivirate polisu osiguranja.
Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen! 
DAN 1 - Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke oko ponoći. Polazak za Tiranu. Noćna vožnja kroz Srbiju i Albaniju. Po dolasku u prestonicu Albanije krećemo u obilazak grada: Trg Majke Terezije, Politehnički univerzitet, Predsednička palata. Prošetaćemo do Tiranske piramide, obići čuveni bunker i pravoslavnu crkvu Vaskrsenja Hristovog. Turu završavamo na Trgu Skenderbega, gde se nalazi i najveći spomenik na svetu posvećen Skenderbegu. Uživamo u pogledu na Sahat kulu, Etem begovu džamiju i prepoznatljivi mozaik na Narodnom muzeju. Nakon obilaska odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme za uživanje u gradu. Preporučujemo da posetite novi bazar i Veliki tiranski park, koji se prostire na 230 hektara, smešten na obali veštačkog jezera sa predivnom botaničkom baštom. Noćenje.

DAN 2 - Nakon doručka, krećemo na fakultativni izlet Putem Skenderbega. Na oko 30 kilometara od Tirane, nalazi se Kroja, grad od izuzetne istorijske važnosti za zemlju i najpoznatije utvrđenje Skenderbega. Po dolasku u Kroju, krećemo u šetnju starom čaršijom od kaldrme, koja datira još iz 17. veka, sa mnoštvom suvenirnica i zanatskih radnjica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Put nas dalje vodi do Skadra, četvrtog po veličini grada u Albaniji, koji se nalazi na severozapadu zemlje, nedaleko od granice sa Crnom Gorom. Odmah po dolasku, odlazimo do čuvene tvrđave Rozafa, odakle se pruža nestvaran pogled na ušće reke Bojane u Skadarsko jezero. Pravimo fotografije, dok slušamo legendu o nevesti Rozafi, koja je poslužila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi "Zidanje Skadra na Bojani". Šetamo starim gradom i pravimo pauzu za ručak gde preporučujemo tradicionalne specijalitete, kao i lokalno pivo Korca ili albansku rakiju. Izlet nastavljamo do Lješa, gradića na obali Jadranskog mora. Posetićemo memorijalo mesto Đurađa Kastriota Skenderbega i čuti razne priče o nacionalnom heroju Albanije. Povratak u Tiranu. Noćenje.

DAN 3 - Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Odlazimo na fakultativni izlet u Drač, najveći i najznačajini lučki grad Albanije. Po dolasku krećemo u šetnju gradom na obali Jadranskog mora. Obilazak započinjemo od Venecijanske kule iz 14. veka, nastavljamo uz zidine nekadašnjeg vizantijskog grada i prolazimo pored najstarije džamije u Draču - Fatihove džamije. Penjemo se do vrha najvećeg rimskog amfiteatra na Balkanu. Obilazak završavamo na trgu, kod Gradske kuće i Velike džamije. Za kraj obilaska, pravimo uspomenu kroz grupnu fotografiju između palmi i fontana. Slobodno vreme za kupanje, šetnju starim delom grada ili uz obalu. Predlažemo da za ručak probate morske specijalitete. Povratak u Tiranu i polazak za Ohrid. Odmah po dolasku u Ohrid odlazimo da se smestimo u hotel. Noćenje.

DAN 4 - Nakon doručka krećemo u šetnju Starom čaršijom. Upoznajemo se sa dugom istorijom grada na obali Ohridskog jezera. Nastavljamo razgledanje i obilazimo: crkve Sv. Sofija, Sv. Bogorodica Perivlepta iz 13. veka, Ohridski amfiteatar, arheološko nalazište Plaošnik, crkvu Sv. Klimenta. Dolazimo do najprepoznatljivijeg mesta u Ohridu - crkve Sv. Jovan Kaneo. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i ručak. Preporučujemo da probate tradicionalne specijalitete, piće Žoltu i obavezno baklave. Slobodno vreme za kupanje. Noćenje.

DAN 5 - Doručak. Krećemo na fakultativni izlet Biljanini izvori, Sveti Naum i plaža Ljubanište. Na izlasku iz Ohrida, stajemo do Biljaninih izvora, gde ćemo se diviti legendama o Vili Jezerki i Biljaninim suzama. Pazarićemo najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Tokom vožnje do Svetog Nauma, uživaćemo u pogledu na netaknutu prirodu Nacionalnog parka Galičica. Posmatraćemo ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero. Osluškivaćemo otkucaje srca iz kovčega Svetog Nauma. Napravićemo pauzu za kafu ili ručak u restoranu u neposrednoj blizini manastira Sv. Naum. Preporučujemo da se provozate čamcima po Crnom Drimu, od izvora do ulivanja u Ohridsko jezero. Nastavljamo izlet i odlazimo do plaže Ljubanište. Slobodno vreme za kupanje do povratka u Ohrid. Noćenje.

DAN 6 - Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet Muzej Zaliv kostiju i plaža Gradište. Na svega 13 kilometara od Ohrida, nalazi se nesvakidašnji muzej na vodi, koji predstavlja izuzetan arheološki kompleks sa 24 sojenice. Kuće od blata i slame, kao i drugi izloženi eksponati, prikazuju način života originalnih žitelja ovog naselja, smatra se od 1200. do 700. godine p.n.e. Rekonstrukcija praistorisjke naseobine, izvedena je na osnovu arheološkog nalazišta na dnu Ohridskog jezera. Nakon posete muzeju, odlazimo do jedne od najvećih i najpoznatijih plaža u Ohridu - Gradište. Ostatak dana ostavljamo za kupanje, sunčanje i uživanje. Povratak u smeštaj. Noćenje.

DAN 7 - Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo sobe. Krećemo za Skoplje. Po dolasku u prestonicu Severne Makedonije započinjemo razgledanje grada i obilazimo: Sobranje, kuća Majke Tereze, Trijumfalna kapija, trg Makedonija sa statuom konjanika Aleksandra Makedonskog. Preko starog Kamenog mosta na Vardaru, krećemo ka Staroj čaršiji, a usput se divimo prelepim zdanjima kao što su Arheološki muzej, zgrada Nacionalne Opere i Baleta i Nacionalna Filharmonija. Obilazimo i crkvu Sveti Spas i Sultan - Muratovu džamiju. Slobodno vreme u Staroj čaršiji za ručak, šoping i individualne aktivnosti do polaska za Beograd. Polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRIP TOP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Egipat

Provedite leto na Crvenom moru