Istanbul i Jedrene

, Turska

već od 99€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Izleti
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Istanbul i Jedrene            
6 dana autobusom

Termin 29.09/04.10.
CENA PO OSOBI 99 EURA

ARANŽMAN  OBUHVATA :   
- prevoz modernim visokopodnim turističkim autobusom (klima, DVd-Mp3)
- 3 noćenje sa doručkom u hotelu sa *** u Istanbulu
- stručnog vodiča ispred agencije
- lokalnog vodiča u Istanbulu

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 
- putno osiguranje - 595 dinara
- ostale ne pomenute usluge

POPUSTI I DOPLATE:
- Deca do 8 godina u pratnji dve punoplatezne osobe imaju popust 20 Evra
- Vaseljenska patrijarsija i VOŽNJA BRODOM
   (prevoz, vodič, brod)...20 €
- TURSKO VEČE...........................................30 €
- Hipodrom, Plava dzamija, Aja Sofija, Topkapi  
  (osnovna ulaznica, slusalice, vodic) 45 €
- Dolmabahče (prevoz, ulaznica, vodič).........45 €
- Miniaturk i Pier Loti – .................................. 15 €
- Princevska ostrva -  15 €
- Kumburgaz – 15 Eura

Za realizaciju fakultativnih programa potreban minimum 20 putnika
1. dan   
SRBIJA – JEDRENE 29.09.2021.
Polazak iz Srbije u 17h. Putovanje preko Bugarske uz krace usputne pauze radi odmora i regulisanja granicnih formalnosti. 

2. dan  
JEDRENE - ISTANBUL 30.09.2021.   
Dolazak u Jedrene. Panoramsko razgledanje grada. Obilazak Selimove džamije iz 1575. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Istanbula.  Panoramsko  razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča, prelazak Bosforskog moreuza u azijski deo i  panorama istorijskog dela Carigrada i Bosfora sa brda - vidikovca "Čamlica". U povratku panorama grada Palata Dolma Bahče, trgovački i poslovni kvartovi Bjegolu i Taxim, Zlatni rog i kula Galata. Smestaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.  

3. dan  
ISTANBUL / KUMBURGAZ 01.10.2021.
Doručak. Slobodno  vreme ili fakultativni obilazak istorijskog i muzejskog dela grada:Plava džamija, Aja Sofia,Top Kapi Saraj... Slobodno popodne za individualni obilazak grada i Kapali čaršije. Fakultativno odlazak u Kumburgaz. Uveče odlazak na nezaobilazno: "Tursko veče" uz muzičko zabavni program, orijentalni ples i večeru (fakultativno). Noćenje.

4. dan   
ISTANBUL02.10.2021.
Doručak. Slobodno vreme za šoping, individualni program. (Fakultativno) odlazak u Vaseljensku patrijarsiju i plovidbu po Bosforu, pored najlepših palata. Obilazak  muzeja - dvorca Dolma Bahče (fakultativno). Slobodno vreme. Nocenje.

5. dan   
ISTANBUL 03.10.2021.
Dorucak. Napustanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. (Fakultativno) odlazak na Princevska ostrva ili (fakultativno ) odlazak u Miniaturk i zicaru  Pier Loti. U 16:00h polazak za Srbiju. Noćna vožnja.

6. dan  
KRAGUJEVAC 04.10.2021.                            
Dolazak u Srbiju u jutarnjim casovima.
- 30% prilikom rezervacije., ostatak 10 dana pre polaska ili 30% prilikom rezervacije, ostatak u mesecnim ratama do 20. 12. 2021.cekovima gradjana ili ceo iznos administrativnom zabranom do 20.12.2021.

MAL

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Egipat

Provedite leto na Crvenom moru